Algarve: Yatırımlık Villa sizi bekliyor

490
0
PAYLAŞ
Portekiz’de 500.000 € veya üzeri gayrimenkul yatırım yaparak ülkede oturma ve çalışma izni alıp Schengen bölgesinde serbest dolaşım imkanı kazanın!

Gayrimenkul yatırımı ile Golden Visa, Oturma izni

Golden Visa, yatırım yoluyla alınan oturma iznidir. Vize başlangıçta bir yıl geçerlidir sonrasında ikişer yıllık sürelerle 2 kere yenilenebilir. 5. yıl tamamlanınca sürekli oturum izni ve 1 yıl sonrasında vatandaşlığa başvuru hakkı kazanırsınız.

GOLDEN VISA’nın faydaları nelerdir?

Portekiz‘de geçici (veya kalıcı) oturma ve çalışma izni alma ve Schengen Bölgesi Ülkelerine (Almanya, Fransa, İtalya, İspanya, Belçika, Yunanistan, Avusturya, Danimarka, Finlandiya, İzlanda, Norveç, İsveç, İsviçre, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Macaristan, Letonya, Litvanya, Malta, Polonya, Slovakya ve Slovenya dahil toplamda 26 ülke) serbest dolaşım olanağı verir,

– Yapılan yatırımla aile üyeleri için de başvuru yapıp bu olanaklardan yararlanmasını sağlar,

– 5 yıl ardından, sürekli oturma izni ve Portekiz vatandaşlığını alma imkânı vermektedir.

GOLDEN VISA’ya kimler başvurabilir?

Portekiz’den veya Schengen Bölgesi ülkelerinden sınır dışı edilmemiş, Portekiz veya Avrupa yasalarına göre hapis cezası kaydı bulunmayan herhangi bir üçüncü ülke vatandaşı doğrudan veya bir şirket vasıtasıyla Golden Visa’ya başvurabilir.

GOLDEN VISA’ya başvurmanın ön koşulu nedir?

En az beş yıl boyunca aşağıdaki koşullardan birine uymanız gerekmektedir:

Portekiz’de minimum 30 iş olanağı yaratmak;

– Portekiz’e minimum 1.000.000 € aktarmak;

– Nakit olarak 500.000 €’luk bir gayrimenkul yatırımı yapmak; (bir veya birden fazla olabilir)

Portekiz’de bir gayrimenkule tamamen kendi imkanınızla, nakit olarak sahip olduğunuzu kanıtlamak ve ilk yıl en az 7 gün (peş peşe olması gerekmez) ve sonraki 4 yılda her yıl 7 gün olmak üzere Portekiz’de kalmanız gerekmektedir. Gayrimenkulünüzü, isterseniz gelir amaçlı kiralayıp yatırımınızın belli bir oranda geri dönüşünü gerçekleştirebilirsiniz.

GOLDEN VISA için nereye başvurmalıyım?

Portekiz Göçmenlik ve Sınır Servisi ile irtibata geçiniz veya buraya tıklayınız.

GOLDEN VISA’ya başvururken gerekli belgeler nelerdir?

– Schengen vizeli ve geçerli pasaport. Seyahat belgeleri, (uçak bileti)

– Yatırımınızı kanıtlayan belge, (Tapu, satış sözleşmesi)

– Portekiz’de faaliyet gösteren bir bankadan para transferini gösteren belge,

– Portekiz’de geçerli sağlık sigortası,

– Vatandaşı olduğu ülkeden adli sicil kaydı, ikamet edilen ülke farklı ise oradan da alınması gerekecektir.

Portekiz’de yatırım yapmak ve altın vize avantajlarından yararlanmak istiyorsanız tıklayınız

7/24

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here