PAYLAŞ
”ALTIN VİZE” NEDİR? YUNANİSTAN’DA NASIL ALINIR?

  Altın Vize birçok Avrupa ülkesinin ülkelerine yatırım çekmek amacıyla yatırım karşılığı sunduğu oturum iznine verilen genel addır.  Yunanistan’da yabancıların oturum haklarını düzenleyen 4251 sayılı yasaya göre en az 250 bin Euro’luk bir gayrimenkul satın almanız durumunda oturum izni almaya hak kazanırsınız.  Bu oturum izni sayesinde Yunan vatandaşlarıyla eşit olarak sosyal sigorta, sağlık, eğitim gibi birçok hizmetten faydalanabilirsiniz. Ayrıca Schengen Bölgesi ülkelerinde serbestçe seyahat edebilir, bu ülkelerde 90 gün boyunca kalabilirsiniz. Kısacası bir Avrupalı gibi yaşayabilirsiniz.

 

OTURUM İZNİNİN GEÇERLİLİK SÜRESİ NE KADARDIR?

Mülk yatırımınızın ardından pasaportunuza 5 yıllık bir oturum izni işlenir. Yatırımınız durduğu sürece oturum izniniz de her 5 yılda bir yenilenir.

  1. Herhangi bir ek şart gerekmeden Yunanistan’a serbest giriş.
  2. Avrupa ülkelerinin çoğunda (Schengen Bölgesi) serbest dolaşım.
  3. Avrupa’daki eğitim ve sağlık kurumlarından faydalanma imkânı.
  4. Aile üyelerinizin de oturum izni sahibi olması.
  5. Yunanistan’da asgari kalma süresi zorunluluğunun olmaması.

 

NEDEN YUNANİSTAN’DA YATIRIM YAPMALIYIM?

  1. Bir Avrupa Birliği ülkesinde oturum izni sahibi olmak için en düşük sermaye yatırımı gereksinimi.
  2. Yunanistan’da emlak fiyatlarının 2008’den bu yana yüzde 50 seviyesinde düşmüş olması ve uygun fiyatlara değer sağlayacak gayrimenkulleri satın alabilme imkanı.
  3. Yunanistan’ın krizi aşma çabasıyla gelişme eğilimi gösteren ekonomisinin dinamik ve büyüyen sektörlerde kayda değer yatırım fırsatları sunması.

 

 

YUNANİSTAN’DA ALTIN VİZE SAHİBİ OLMAK İÇİN NE TÜR YATIRIMLAR YAPABİLİRİM?

  1. Konut, ticari alan, dükkan, otel gibi her tür gayrimenkul
  2. 10 yıllık otel veya turistik işletme kiralanması
  3. Mülkiyetin kira ve/veya şahsi kullanımı

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here